Hummer Limousine – En limousine som ger uppmärksamhet

Det handlar om image – hyr en Hummer limousine

Den klassiska limousinen är nästan en övning i självmotsägelse. När du hyr en hummer limousine anställer du någon att köra för dig, men det tar dig inte från en plats till en annan snabbare, eftersom stretch limousiner inte är lika lättkörda som vanliga fordon. Du vill synas, på gatan och vart du än är på väg, men samtidigt vill du ha avskildhet, vilket de mörka tonade rutor och väggen som skiljer förarhytten från passagerarna visar. Å andra sidan, att hyr en förlängd SUV limousine skickar ett annat budskap än att åka en klassisk låg limousine.  

En Hummer limousine är ett sportigt nyttofordon som har omvandlats till en lyxig bil genom att den har blivit förlängd och fått en lyxig inredning. De är både hög och lång och ser samtidigt mer solid ut, så de är utan tvivel gjord för att påkalla uppmärksamhet. Det finns inga frågetecken kring identitet här – Hummer limousiner handlar om närvaro och status. De säger ”titta på mig, uppmärksamma mig” och gör detsamma för de som åker med.

Föreställ dig hur det känns att hyra en SUV-limo, att åka med den till en fest och sedan stiga ur och ner från den. ”Ut och ner” eftersom den, till skillnad från den traditionella limo som du stiger ur i gatunivå, är Hummer limousinen är högre och har ett inbyggt steg för av-och påstigning. Hur som helst – du stiger in i detta enorma, men ändå stilrena fordon, och går sedan av. Försök att föreställa sig vad som snurrar i huvudet på åskådarna. De kommer att tänka: den här personen måste vara ganska rik eller inflytelserik. Hummer limousiner har en hotande hållning, både i de fysiska och psykiska betydelserna av uttrycket.

Med tanke på att många av de kunder som hyr Hummer limousiner är allt från unga och till yngre medelålders, är limousinerna ofta utrustade med underhållningssystem. Att åka från en plats till en annan kan ta lång tid och kan vara tråkigt eftersom man inte kör. Därför har limousinerna ofta olika underhållningsmöjligheter installerade. De finns med DVD-spelare och musikanläggning och ibland också spelkonsoler. En mini-bar är inte ovanligt, komplett med ett litet kylskåp för kalla drycker. Somliga menar att resan till festen ska vara precis lika roligt som själva festen.

Faktum är att vissa festdeltagare och gäng som ska ha en rolig kväll på stan, väljer Hummer limousiner för det uttryckliga syftet att få fart på festen redan under resan. Att hyra en Hummer limousine att du ha roligt i, är bättre än att göra ingenting när du väntar på att komma fram till festen. Vissa limousineföretag annonsera uttryckligen om den möjligheten, särskilt till den unga, hippa, statspubliken. Det är många som utnyttjar dessa erbjudanden regelbundet och det är ingen brist på personer som vill ha limousineservice.

Att hyra en Hummer limousine är inte billigt. En vanlig standardbil kostar mycket i sig, lägg sedan till omvandlingen, plus den lyxiga finishen och underhållningssystemen. Eftersom de är stora och tunga, förbrukar de också mycket mer bränsle än standardfordonet. Men när du hyr en limousine är du inte särskilt bekymrad med priset, eller hur? Det handlar om image, att ses, höras, synas och att bli ihågkommen.